YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Örnek öğretmenin Veli ziyaretleri bitti

Örnek öğretmenin Veli ziyaretleri bitti
15 Haziran 2011, 14:02
Yerköy
0 Yorum
Bu haber 3738 defa okunmuştur.
Facebook   
maydonuz
Yerköy’de bir ilköğretim okulunda öğrencilerinin aileleri ile birlikte evlerinde ziyaret ederek sınav öncesi motivasyon sağlayan öğretmenin bu örnek girişimi tamamlandı. Veli ziyaretleri etkinliği adıyla gerçekleşen ziyaretler öğretmen-öğrenci-veli ilişkisini ilçede kuvvetlendirdi, örnek oldu.Yerköy’de bir ilköğretim okulunda öğrencilerinin aileleri ile birlikte evlerinde ziyaret ederek sınav öncesi motivasyon sağlayan öğretmenin bu örnek girişimi tamamlandı. Veli ziyaretleri etkinliği adıyla gerçekleşen ziyaretler öğretmen-öğrenci-veli ilişkisini ilçede kuvvetlendirdi, örnek oldu.

80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulunda öğrencilerin akademik başarısını arttırmaya ve onları daha iyi tanımaya yönelik olarak bu yıl için planlanan “ Veli Ziyaretleri Etkinliği” bütün velilerin öğrencilerle birlikte ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Etkinliğin mimarı 7-A Sınıfı Rehber Öğretmeni Halit Arapoğlu “ Sıla-ı Rahim ( Yakın Akrabayı Ziyaret) kavramından hareketle veli ziyaretlerini planladıklarını ve iki senedir de bunu başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlk sene öğrenciler altıncı sınıftayken velilerle “ Tanışma ” mantığıyla gerçekleştirilen ziyaretlerin ikinci sene yani yedinci sınıfta “ Kaynaşma ” havasına büründüğünü belirten Arapoğlu önümüzdeki sene öğrenciler sekizinci yani son sınıfta olacakları için “ Vedalaşma (Helalleşme)” düşüncesiyle veli ziyaretlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

7 – B Sınıfı Rehber Öğretmeni Sebahattin Bircan da, veli ziyaretlerinin sadece bir yönü değil birçok yönü olduğunu ve bu etkinliğin hem veliler hem öğrenciler hem de öğretmenler için oldukça verimli geçtiğine inandığını söyledi.

Veli ziyaretleri sürecinde etkinliğin haberinin yapılarak basın-yayın aracılığıyla insanlarla paylaşılmasını, etkinliğin köşe yazılarına konu olmasını, etkinlik fotoğraflarının öğrencilere verilmesini ve hatta etkinliğin video klibinin yapılmasını oldukça olumlu bulduğunu belirten Bircan; “Seneye velileri ziyaret ederek aynı güzellikte ve verimlilikte etkinliği tamamlamayı, bir sınıf kültürü oluşturma adına önemli bir adımı hep beraber atmayı canı gönülden istediklerini” diye konuştu.

Öğrenciler ve veliler de etkinlikten memnun olduklarını ve seneye en az aynı güzellikte ziyaretleri gerçekleştirmeyi beklediklerini ifade ettiler.

kaynak:ileri gazetesi

YOZGATIN SESi

Bu haber 3738 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Yerköy  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş Kamil Çelikkayanın babası...

Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş Kamil Çelikkayanın babası... Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın babası Ahmet Çelikkaya oğlunun adını yaptırdığı çeşmede yaşatıyo...

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine Erdal Tepe...

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine Erdal Tepe... Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Erdal Tepe, görevine başladı.

Gün Işığı Yardım ve Dayanışma Derneği...

Gün Işığı Yardım ve Dayanışma Derneği... Yozgatın Yerköy ilçesinde 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sudan...

Yerköyde Trafik Kazası...

Yerköyde Trafik Kazası... Yozgat Yerköyde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Yerköyde Öğrencilere Dizüstü Pc , Cep Telefonu , Bisiklet hediye edildi

Yerköyde Öğrencilere Dizüstü Pc , Cep Telefonu , Bisiklet hediye edildi Yozgatın Yerköy İlçesinde yaz kuran kurslarına katılan öğrenciler arasında düzenlenen Kuran'ı Kerim Okuma yarış...

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar...

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar... Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğrencileriyle bir ...

Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Görevine Başladı

Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Görevine Başladı Yozgatın Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanan İbrahim Cibelek görevine başladı.

Yozgat Yerköy de 38 kilo esrar yakalandı

Yozgat Yerköy de 38 kilo esrar yakalandı Yozgat Jandarma ekipleri bir yolcu otobüsüne düzenlediği operasyonda 38 kilo esrar ele geçirdi.

Yozgatta Bin 500 Nüfuslu Belde Doğalgaza Kavuşuyor

Yozgatta Bin 500 Nüfuslu Belde Doğalgaza Kavuşuyor Yozgatın Yerköy ilçesine bağlı Saray Beldesi doğalgaza kavuşuyor.
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.