YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Yozgat Çekerek te Erkeklerin Yemek Yarısması

Yozgat Çekerek te Erkeklerin Yemek Yarısması
07 Şubat 2011, 19:31
Çekerek
0 Yorum
Bu haber 6913 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Yozgat 'ın Çekerek ilçesine bağlı Karahacılı köyünde düzenlenen ‘Sofradayız Karahacılı’ yemek yarışmasında erkekler pişirdikleri yemeklerle bayanlara rakip oldu.
Beş erkek yarışmacı, en güzel yemeği pişirmek için mücadele ederken, dört kişiden oluşan bayan jüri üyeleri, yemeği tattıktan sonra yaptıkları eleştiriler ve verdikleri puanlarla yemek pişirmenin kolay olmadığını gösterdi.

Karahacılı köylülerinden 25 yaşındaki Bilal Aktaş tarafından organize edilen yarışmaya Adem Çınar (43), Ali İnce (32), İsmail Aktaş, S. Ahmet Ünal (45) ve İsmail Kılıç (40) yarışmacı olarak katıldı. Beş hafta sürecek yarışmada her hafta bir yarışmacı Çekerek ve yöresinin yemeklerini yaparak 4 kişiden oluşan bayan jüriye sunacak. Jüri üyelerinin verdiği puanlarla dereceye giren yarışmacıya ödül olarak bulaşık makinesi, televizyon ve fırın verilecek.
Yarışmacılardan Ali İnce, yemek konusunda bayanlar kadar iddialı olduğunu belirterek, ”Yemek pişirmek o kadar da zor değil. Bizler yöremize ait yemekleri pişiriyoruz. Bu konuda bayanlar kadar iddialıyız. Hatta bayanlardan daha güzel yemek yapabiliriz.” dedi.

Diğer yarışmacılar da yemek pişirmenin kolay olmadığını ifade ederek, ”Bazen yemek konusunda eşlerimizi eleştirirdik. Yemek konusunda şimdi onları daha iyi anladık. Bizleri eleştiriyorlar. Bizler yemek konusunda nasıl onları eleştiriyorsak şimdi de onlar bizi eleştiriyor. Bu eleştiriler bazen çok fazla oluyor. Fakat bu yarışmaya katıldığımız için çok mutluyuz.” ifadesini kullandılar.

Bayan jüri üyesi Şehriban Alan, erkeklerin yemek konusunda becerikli olduklarını ifade ederek, şöyle dedi: “Bu yemeği erkeklerin pişirmesi ve bizlerin puan vermesi çok güzel bir duygu. Eşlerimizin böyle yemekler yaparak burada hazırlamaları çok hoşumuza gitti. Burada jüri üyesi olmamız da çok güzel bir duygu oldu. Yemeği tattığımda eleştirilerde bulundum. Bu da daha iyi yemek pişirmeleri içindi. Artık eşimin de evde yemek pişirmesini istiyorum.”

‘Sofradayız Karahacılı’ programını organize eden Bilal Aktaş, erkeklerin yemek yapma konusunda pratiklerini göstermek istediklerini söyledi. Aktaş, ”Köyümüzde yarışma programı ile erkeklerin yemek yapmadaki pratikliklerini insanlara göstermek istedik. Köydeki herkesin özellikle bayanlarımızın ilgisini çekti. Beş erkek yarışmacımız ve dört bayan jüri üyemizden oluşan yarışmamız 5 hafta sürecek. Ve yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılarımıza çamaşır makinesi, televizyon ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Yemek pişirmesini öğrenen erkeklerin, şu anda bayanlara ihtiyacı yok zannediyorum, bundan sonra da öyle olacak.” diye konuştu.
Aktaş, yaptığı çekimlerin www.karahacili.com web sitesinde yayınlandığını ve izlenme rekoru kırdığını sözlerine ekledi.
CİHAN YOZGATIN SESi

Bu haber 6913 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Çekerek  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Çekerek Belediye Başkanı Silahlı Saldırıda Yaralandı

Çekerek Belediye Başkanı Silahlı Saldırıda Yaralandı Yozgatın Çekerek ilçesine bağlı Bazlambaç beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Osman Gödek, silahla vurulması son...

Yozgat ta Traktör Kazası

Yozgat ta Traktör Kazası Yozgat'ın Çekerek ilçesinde şarampole devrilen demir yüklü traktörün sürücüsü yaralandı.

Çekerek Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci...

Çekerek Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci... Yozgat'ın Çekerek Belediyesi ile Hizmet iş Sendikası Yozgat Şubesi arasında toplu sözleşme imzalandı.

YOZGAT TA TRAFiK KAZASI: 6 YARALI

YOZGAT TA TRAFiK KAZASI: 6 YARALI Yozgatın Çekerek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1i ağır 6 kişi yaralandı.

ÇEKEREKTE KAZA

ÇEKEREKTE KAZA Çekerek ilçesinde traktörün şarampole yuvarlanması sonucu 8 kişi yaralandı.

Yozgat ta Kene cana doymuyor

Yozgat ta Kene cana doymuyor Yozgat tan Tokat a KKKA hastalığı şüphesi ile sevk edilerek tedavi altına alınan kadın hayatını kaybetti.

BAŞKAN KARADAVUT, HAYATINI KAYBETTİ

BAŞKAN KARADAVUT, HAYATINI KAYBETTİ Yozgatın Çekerek ilçesi Beyyurdu Beldesi Belediye Başkanı Hamza Karadavut (46), Ankara'da tedavi gördüğü hastan...

Yozgat Çekerekte ki 150 Yıllık Su Değirmeni...

Yozgat Çekerekte ki 150 Yıllık Su Değirmeni... Yozgat ın Çekerek ilçesine bağlı Karahacılı köyü yakınlarında dere kenarında bulunan 150 yıllık su değirmeni faaliy...

Çekerek'te Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı

Çekerek'te Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı Çekerek İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, Şap Hastalığı Nedeniyle İlçe Genelindeki Canlı Hayvan Pazarlarının Kapatıld...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.