YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

En çok anakartı kim sattı?

En çok anakartı kim sattı?
02 Şubat 2011, 15:10
Donanım
0 Yorum
Bu haber 3665 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Donanım dünyası içinde en sıkı rekabetin yaşandığı alanlardan biri de anakart pazarı. Birden fazla iddialı markanın yer aldığı pazarın 2010'a dair rakamları ortaya çıktı. (Yeni Nesil Anakartlar Testte)

Sektöre epey yakın Tayvan merkezli bir site olan DigiTimes'ın yayınladığı rakamlara göre, 2010 yılında kendi markasını taşıyan 21,6 milyon adet anakart satışıyla ASUS ilk sıraya yerleşti.

Anakart pazarında 2010'un lideri ASUS oldu

Sürpriz Üçüncülük

İkinci sırada ise 18 milyon adetle Gigabyte yer alıyor. Listenin üçüncü sırasında ise sürpriz bir isim yer alıyor. Açıklanan rakamlara göre, 2010 yılında 8 milyon adet anakart satan ASRock dünyanın en büyük üçüncü anakart markası oldu.

MSI ve ECS ise 7'şer milyon adetle dördüncülüğü paylaştılar. Yayınlanan rakamların firmaların kendi markalarını taşıyan ve son kullanıcıya satılan ürünlerin sayısı olduğunu hatırlatmakta fayda var. MSI ve ECS gibi markaların büyük PC üreticileri ile anlaşmaları var ve her yıl bu firmalara yaklaşık 10 milyon adet anakart satıyorlar.
YOZGATIN SESi

Bu haber 3665 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Donanım  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Cep telefonu tarih olacak

Cep telefonu tarih olacak Son çeyrek asra damgasını vuran akıllı telefonlar tarih oluyor. Telefonlar artık giyilebilir cihazlara dönüşüyor.

Kablosuz ağları yavaşlatanlar

Kablosuz ağları yavaşlatanlar Kablosuz ağınızdaki yavaşlığın nedenini bulamıyor musunuz? O halde bu listeyi gözden geçirin.

Kullan - at USB bellek

Kullan - at USB bellek USB belleklerin de kullan - at modeli olur mu demeyin. İşte kağıt gibi koparılabilen USB bellekler...

Battaniyede bile çalışan fare

Battaniyede bile çalışan fare Dizüstü bilgisayarların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcıların masalara olan bağımlılıkları da azalmaya başladı. ...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.