YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Bilişim suçlarına karşı bunlara dikkat!

Bilişim suçlarına karşı bunlara dikkat!
06 Mayıs 2012, 11:32
GÜVENLiK HABERLERi
0 Yorum
Bu haber 5916 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
TOBB izniyle düzenlenen ilk E-Ticaret Konferans ve Fuar, www.e-commerceexpo.com 30 Mayıs 2012'de BKM sponsorluğunda İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Konferansta e-ticaret konusu; güvenlikten hukuksal süreçlere, yasal mevzuatlardan ödeme sistemleri ve lojistiğe kadar tüm süreçleriyle ele alınacak. Konferans öncesi güvenli e-ticaret ve e-alışveriş konusunda görüşlerine başvurduğumuz Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanı Ömer Tekeli, "Son dönemlerde karşılaşılan en büyük hata, kredi kartı bilgilerini polis, savcı, bankacı ya da diğer kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslara inanarak vermeleridir. Kimlik ve kredi kartı bilgilerini ne suretle olursa olsun kendisini polis ya da savcı olarak bile tanıtsa kimse ile paylaşmamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız, güvenlik güçleri tarafından sadece davet amacı ile aranmakta olup kredi kartı ve kimlik bilgilerinin talep edilmediği unutulmamalıdır" diyerek vatandaşları uyardı.

IMI Conferences tarafından BKM sponsorluğunda gerçekleşecek "E-Ticarette Kusursuzluğun Sağlanması" ana temalı konferans, yabancı konukları kadar farklı alanlarda gerçekleşecek panelleriyle de dikkat topluyor. Hızlı gelişmesine rağmen e-ticaretin gerçek potansiyelini ortaya koyamamasında en önemli etken, güvenlik sorunu olarak ortaya çıkıyor.

Konferansın güvenlik paneli katılımcılarından Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanı Ömer Tekeli, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde suçla mücadele eden ekiplerin, bilişim sistemine girme, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme, banka veya kredi kartlarını kötüye kullanma, bilişim sistemleri aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık ve bilişim sistemleri yoluyla hırsızlık ve çocuk pornografisinin 2011 yılında en fazla karşılaştıkları suçlar arasında yer aldığına vurgu yaptı. Konferans öncesi görüşlerine başvurduğumuz Tekeli vatandaşları şu konularda uyardı:

• Bankalar tarafından gönderilen SMS' ler üçüncü şahıslar ile paylaşılmamalıdır, gelen SMS içeriğini teyit etmek için banka ile görüşülmelidir.

• Vatandaşlarımız, güvenlik güçleri tarafından sadece davet amacı ile aranmakta olup kredi kartı ve kimlik bilgilerinin talep edilmediği unutulmamalıdır.

• Google ve benzeri arama motorlarında ilk sıralarda çıkan sitelerin güvenli olduğu kanaati yanlıştır. Dolandırıcıların ilk yaptığı iş arama motorlarına kendi sitelerini tanıttırmak ve belirledikleri kelimeler arandığında ilk sırada çıkmalarını sağlamaktır. Bunun için güvenli olduğunu bildiğimiz sitenin tam adresini adres çubuğuna yazarak bağlanılmalıdır.

• Ülkemizde faaliyet gösteren firmalara ait e-ticaret sitelerinde alışveriş işlemleri standart olup işlemlerde yalnızca aşağıdaki bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler dışındaki diğer bilgilerin istenmesi halinde şüphelenerek ihbar yapılmalıdır.

-Kredi kartı 16 haneli rakam grubu,
-Son kullanma tarihi,
-Arka tarafında bulunan CVV kodu,
-3D güvenlik kodu girişi.

• 3D Güvenlik Kodu, internet üzerinden kredi kartı ve banka kartıyla yapılan alışveriş işlemlerinin güvenliğinin artırılması için geliştirilmiş bir sistemdir. 3D Güvenlik kodu almak için kart sahibi, kartını internet bankacılığı kanalıyla bankasına kaydettirir. Kartına bağlı farklı bir şifre ve bir güvenlik soru - cevabı daha tanımlar. Kart sahibi, sanal işyerinde alışveriş yaparken bu ikincil şifre ayrıca sorulur. Kart sahibi şifresini girerek işlemi onaylar, şifre banka tarafından doğrulanınca işlem tamamlanır. 3D Güvenlik Kodu sayesinde kart bilgileri başkalarının eline geçse bile, 3D şifresi ve güvenlik soru-cevabı bilinmediği için sisteme dahil üye işyerlerinde harcama yapılamaz.

• Anlaşmalı ve güvenilir e-ticaret sitelerinin, eğer varsa sanal klavye, şifre SMS hizmetleri, tek kullanımlık şifreler, değişen klavyeler gibi güvenlik adımlarının kullanılması suretiyle gerçekleştirilmelidir. YOZGATIN SESi

Bu haber 5916 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

GÜVENLiK HABERLERi  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Dikkat!!!Sadece 1 ayınız var!

Dikkat!!!Sadece 1 ayınız var! Google reklamlarında görünmek istemiyorsanız acele edin!

Korsan yazılımda lider Türkiye!

Korsan yazılımda lider Türkiye! ABD, Türkiye'yi yakın takibe aldı! Korsan yazılıma savaş açan ABD aralarında Çin, Brezilya, Tayland ve Hindi...

Parmakizi Okuyucuları!!

Parmakizi Okuyucuları!! Parmakizi okuyuculu aletler ne kadar güvenlidir?

Zararlı yazılımın merkezi Türkiye!

Zararlı yazılımın merkezi Türkiye! Dijital yaşam güvenliğinin dünya lideri Trend Micro, merkezi Türkiye ve Romanya olan bir saldırı keşfettiğini duyur...

Hedefte Türkiye Var!

Hedefte Türkiye Var! Hesperbot: Bu uyarı Türkiye için! Ortaya çıkan bu yeni tehlikenin tehdit ettiği ülkeler listesinin en tepesinde ...

Android kullanıyorsanız korkmakta Haklısınız!!!

Android kullanıyorsanız korkmakta Haklısınız!!! "Yüksek Risk" kategorisindeki Android yazılımlarının sayısı, "yok artık" dedirtmeye başladı!

Dikkat !!! Saldırılarda yeni hedef kredi kartları!

Dikkat !!! Saldırılarda yeni hedef kredi kartları! Trend Micro uzmanlarının bulgularına göre, olta saldırısını mobil ortama taşıyan saldırganlar, kullanıcıların banka...

Siber suçlara karşı 47 ülkeyle işbirliği!

Siber suçlara karşı 47 ülkeyle işbirliği! Sanal suçlar konusunda Türkiye, ABD, Rusya ve Japonya dahil 47 ülkeyle işbirliği yapacak ...

Bu eşyalar sizi izliyebilir!

Bu eşyalar sizi izliyebilir! Günlük hayatta kullanılan pek çok cihaz, kişilerden habersiz şekilde veri toplayabiliyor.
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.