YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

İstanbul'u 'helal internet' merkezi seçti!

İstanbul'u 'helal internet' merkezi seçti!
14 Şubat 2012, 06:37
iNTERNET DÜNYASI
0 Yorum
Bu haber 5818 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Türkiye’yi merkez yapan İslami sosyal medya projesi salamworld.com, 3 yılda 50 milyon kullanıcı hedefi koydu. “Helal Facebook” ve “Helal internet” olarak adlandırılan sosyal ağ için 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Salam World Yönetim Kurulu Başkanı Abdul-Vakhed Niyazov, “Projeye uluslararası çerçeve çizdik ama bir Türk şirketi şeklinde kurulduk. İstanbul’da faaliyete başladık. 4 ülkeden 7 ortağımız var. Ama ortaklarımız arasında Türk yok. Tatar asıllı olarak Rusya’dan ben ve Kazakistan’dan Kudereyev var. Siyasetle ilgimiz yok. Bir ümmet projesi olduk. Hiçbir ülkeyle bağımız bulunmuyor.”

Yatırıma önem veriyoruz

Abdul Vakhed Niyazov, şirketin merkezi olarak İstanbul’u seçme nedenleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “İstanbul, nüfusunun büyük bölümü Müslüman olan şehirler içinde en büyüklerden. Ayrıca İslamiyetle diğer dinler arasında da köprü. Bu nedenle ofisimiz Boğaz Köprüsü’nün hemen yanında. Lojistik olarak da merkez. Ayrıca Türkiye daha istikrarlı ve demokratik bir yapıya sahip. Dünyada 3 yılda 50 milyon üye hedefledik. Türkiye’de ise 3 yılda 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte de 50 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Holdingimiz de üç ay sonra Hong Kong’da faaliyete geçecek.”

Teknik merkezi taşıyacak

Niyazov, teknik merkezleri ve sunucularının daha önce Hindistan’ın Haydarabat şehrinde olduğuna değinerek, şöyle konuştu: “Bir kısmı da Almaata ve İstanbul’daydı. Bunları Kaliforniya’ya Silikon Vadisi’ne taşıyacağız. Şu anda 60 çalışanımız var. Çok farklı ülkelerden onlarca dil konuşan elemanlar çalıştırıyoruz. Türkiye’de yabancı işçi çalıştırmayla ilgili sıkı kurallar bulunuyor. Bir yabancı çalışana karşılık 5 Türk çalıştırılması şart koşuluyor. Ama bu bilgi teknolojileri sektörü için çok yüksek bir rakam.”

Sosyal ağlara İslami alternatif

Salam World, hedef kitlesini İslami değerlere ilgisi olan genç nesiller, modern Müslüman aileler ve gençler olarak belirledi. Salam World, mevcut sosyal ağlara karşı İslami alternatif olarak kendini konumluyor. Müslüman topluluklar arasında bir iletişim platformu olmayı hedefliyor. Proje 12 ülkeden uluslararası profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. İcra Heyeti’nde 17 ülkeden üyeler bulunuyor. Arap Baharı’nda Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağlarının etkisi Salam World projesinin geliştirilmesinde etkili oldu.

Ramazan ayında devreye girecek

ŞU anda yapım aşamasında olan Salam World’ün nisan ayında test, temmuzda yani ramazan ayında ise asıl yayına başlayacağını bildiren Abdul Valhed Niyazov, siteyle ilgili şunları anlattı: “Salam World, zararlı içeriğe yer vermeyen İslami bilgi teknolojileri projesi. Helal internet hizmetleri üzerine kurulu. Zararlı, helal olmayan resim, video, yazı ve benzeri içerik, yazılım ve kullanıcı şikayetleri dikkate alınarak filtrelenecek. Sitenin amacı Müslümanları dünyaya, dünyayı Müslümanlara açmak. Önce 8 dilde, sonra Kürtçe dahil 15 dilde faaliyette olacağız. Yabancı dil sorununu çözen bir yazılım geliştirdik. Böylece bir Türk ile Fransız ortak bir dil bilmese de yazışıp, anlaşabilecek. Helal ürün pazarının büyümesine de katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda İslam Altın Dinarı’na dayanan bir online helal alışveriş platformu da kurulacak.”

İlk global zirvesini İstanbul’da düzenliyor

Salam World, ilk global zirvesini de İstanbul’da 13-15 Şubat tarihleri arasında düzenleyecek. Zirve toplantısına katılacak önemli din adamları ve siyasetçiler, İslam dünyasında, Müslümanların yararına ileri bilgi teknolojilerinin uygulanması ve fikir ve görüş alışverişinde bir platform oluşturulmasını tartışacak. Zirveye 30’dan fazla ülkeden toplum ve cemaat liderleri, ünlü kişiliklerin katılması bekleniyor. Katılımcılar arasında Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli gazeteci ve aktivist Tevekkül Kerman, ünlü besteci ve şarkıcı Sami Yusuf, ünlü televizyoncu Rizwan Khan, Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanı Mustafa Ceric ve Türkiye’den Ahmet Özhan gibi isimler gibi isimler yer alacak.

300 milyon Müslüman internet kullanıcısı var

SALAM World Halkla İlişkiler Direktörü Yavuz Selim Kurt, dünyadaki 2 milyar internet kullanıcısının 300 milyonunun Müslüman ülkelerde yaşadığına değinerek, şunları söyledi:
Sitede online İslam kütüphanesi, online fetva ve danışmanlık olacak.
Online şehir rehberinde helal restoranlar görünecek.
Facebook da filtre koyuyor. Bizim kontrolümüz ondan biraz daha fazla olacak.
Başı açık kadın fotoğrafı olabilecek ancak bikinili olmayacak.
Kullanıcıların sohbet ve yazışmalarında da helal kriterlerine dikkat edeceğiz.
Salam World üzerinden tanışıp aralarında gönül ilişkisi olanlara karışamayız. YOZGATIN SESi

Bu haber 5818 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

iNTERNET DÜNYASI  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Sosyal medyada kırmızı alarm!

Sosyal medyada kırmızı alarm! Facebook'ta p0rnografi, fuhuş çeteleri ve sapıklara dikkat!

Facebook ve Twitter den Türkiyeye Red..

Facebook ve Twitter den Türkiyeye Red.. 1 milyardan fazla aktif kullanıcı olan sosyal paylaşım sitesi Facebook, Türk hükümetinin talep ettiği bilgilerin yü...

Türkiyede internet kullanımı 9 yaşında başlıyor!

Türkiyede internet kullanımı 9 yaşında başlıyor! Türkiye'de bilgisayar kullanımı ortalama 8, internet kullanımı 9 yaşında başlıyor. Cep telefonu kullanımına ort...

Twitter spamdan korunma rehberi!

Twitter spamdan korunma rehberi! Önce Twitter'da binlerce takipçi ortadan kayboldu, sonra bazı hesaplar birden askıya alındı. Bunun üzerine '...

Facebook ta Dil sorunu kalmayacak!

Facebook ta Dil sorunu kalmayacak! Dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook, yabancı dil sorununu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

Google'da en çok ne aradık!

Google'da en çok ne aradık! Türkiye'deki internet kullanıcıları son 7 ayda arama motoru Google'da bakın en çok neleri aradı.

Sosyal medya gençleri kimlik krizine sokuyor!

Sosyal medya gençleri kimlik krizine sokuyor! Sosyal paylaşım sitelerinden başkalarının hayatlarını takip edenlerin bunalıma girdikleri belirlendi. Gençlerin, Fa...

Twitter özür diledi!

Twitter özür diledi! Özellikle İngiltere'de giderek daha fazla kullanıcının Twitter'da maruz kaldıkları tehdit ve tacizlerden şi...

İnternet "eşi dostu" geçti!

İnternet Türkiye'de 2007'de yüzde 41,8 ile en çok kullanılan bilgiye erişim kaynağı olan "eş dost"un yerini 2012'...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.