YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Güreşte Altın Kazandık

Güreşte Altın Kazandık
14 Eylül 2011, 10:40
SPOR HABERLERi
0 Yorum
Bu haber 4450 defa okunmuştur.
Facebook   
maydonuz

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 120 kiloda Rıza Kayaalp, Kübalı rakibini yenerek altın madalya kazandı.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki şampiyonada grekoromen stil 120 kiloda ilk maçında Tunuslu rakibini 2-0 (4-0, 1-0), ikinci maçında Bulgar rakibini 2-0 (1-0, 3-0), çeyrek final maçında Macar rakibini 2-0 (4-0, 1-0), yarı finalde Kazak rakibini de 2-0 (5-3, 1-0) yenen Rıza Kayaalp, finalde daha önce 4 kez Dünya şampiyonluğu ve 1 Olimpiyat şampiyonluğu kazanan Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez ile karşı karşıya geldi.

Rahat bir maç çıkaran Kayaalp, rakibini 2-0 (2-0, 2-0) yenerek altın madalyaya ulaştı.

Dünya Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününde grekoromen stilde 120 kiloda Rıza Kayaalp altın, 84 kiloda Nazmi Avluca ise bronz madalya kazandı. Ağır sıkletin genç ismi 2009 ve 2010 yıllarında yapılan dünya şampiyonalarında bronz madalya kazanmıştı. Kayaalp İstanbul’da yapılan şampiyonada kariyerinin ilk altın madalyasını kazanmış oldu. Her iki sporcuda elde ettikleri derece sonrasında 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkını elde ettiler.

GENÇ RIZA’NIN İLK ALTINI
120 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda ise Tunuslu Radhouane Chebbi’yi rahat bir karşılaşma sonrasında 2-0 yendi. Üçüncü turda Bulgar İvan Stoyanov ile kolay bir müsabaka yapan Rıza Kayaalp rakibini 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.
Rıza Kayalp çeyrek final maçında Macar Mihail Deak Bardos karşısında adeta şov yaptı. Rakibini 4-0 ve 1-0’lık devrelerle 2-0 yenen Kayaalp yarı finale yükseldi. Yarı finalde Kazak rakibi Almat Kebispayev’i 2-0 yenen Rıza Kayaalp finale yükseldi.
Finalde güçlü rakibi Kübalı Mijain Lopez Nunez ile karşılaşan genç sporcu karşılaşmanın ilk devresini 2-0 önde tamamladı. Seyircinin desteği ile ikinci devreyi rakibine adeta dar eden Rıza Kayaalp 2-0’lık sonuçla karşılaşmadan galip ayrıldı ve altın madalyanın sahibi oldu.

KAPTAN NAZMİ’DEN BRONZ MADALYA
Dünya Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününde mindere çıkan 84 kiloda kaptan Nazmi Avluca, çok zorlu bir maç sonrası İranlı Habibollah Akhlaghi’yi 2-1 mağlup ederek şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

İkinci turda 23 yaşındaki genç İranlı rakibi Akhlaghi önünde bir hayli zorlanan Avluca, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Ukraynalı Vasly Rachyba ile çeyrek finale çıkma mücadelesi veren Nazmi Avluca, müsabakadan 2-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

Ardından Çek Cumhuriyeti’nden Arthur Omarov’u 2-0 yenen Avluca adını yarı finale yazdırdı. Polonyalı Damian Janıkowski karşısında kötü bir müsabaka yapan milli sporcu altın madalya şansını rakibine 2-0 yenilerek yitirdi. Bronz madalya maçında ise Rus Alan Anatolevitch Khugaev’i 2-1 yenen tecrübeli sporcu bronz madalyanın sahibi oldu.
Öte yandan 60 kiloda Mustafa Sağlam ise ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda ise Yunanlı rakibi Vladimiros Matias ile karşılaşan genç sporcumuz 2-0 kazandı. Üçüncü turda Cinli rakibi Jiang Sheng’e 2-1 yenilen Mustafa Sağlam şampiyonaya veda etti.

Şampiyonada yarın grekoromen 74 kiloda Selçuk Çebi, bayanlar 48 kiloda Burcu Kepiç ve 51 kiloda Sümeyye Sezer mindere çıkacak.

haber365 YOZGATIN SESi

Bu haber 4450 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

SPOR HABERLERi  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Sorgun Belediyespor...

Sorgun Belediyespor... Yozgatı Bölgesel Amatör Ligi 4.grupta temsil edecek olan Sorgun Belediyespor, Nevşehir kampında yaptığı hazırlık ma...

Sorgun Belediyesporun rakipleri belli oldu

Sorgun Belediyesporun rakipleri belli oldu Yozgat'ı Bölgesel Amatör Liginde (BAL) temsil edecek olan Sorgun Belediyespor'un rakipleri belli oldu.

Beşiktaşa Müthiş Golcü!

Beşiktaşa Müthiş Golcü! Siyah-Beyazlılar, İtalyan forvetin peşinde...

İşte UEFAnın F.Bahçeyi Yakan Mektubu

İşte UEFAnın F.Bahçeyi Yakan Mektubu UEFA, Fenerbahçenin şike yaptığı kanatine vardı. Ve bir mektup yazarak cezalar konusunda TFFyi uyardı. Federasyon d...

istanbul 2020 olimpiyatlarına aday

istanbul 2020 olimpiyatlarına aday Başbakan Erdoğan, istanbulun 2020 olimpiyatlarına adaylığını açıkladı.

TFFden iki önemli değişiklik

TFFden iki önemli değişiklik TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Süper Ligde talimatlarda iki önemli değişikliğe gidildiğini açıkladı.

Rus uzmandan Türkiye analizi

Rus uzmandan Türkiye analizi Rus spor basınından şike yorumu: Türkleri kıskanıyoruz....

Chelsea den Arda ya akıllara zarar teklif!

Chelsea den Arda ya akıllara zarar teklif! Transferde bombaları patlatmaya hazırlanan Galatasaray a Chelsea den çılgın teklif!

Fener ve G.Saray a darbe

Fener ve G.Saray a darbe İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, transferde hem Galatasaray a hem de Fenerbahçe ye darbe vurmay...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.