YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

istanbul 2020 olimpiyatlarına aday

istanbul 2020 olimpiyatlarına aday
14 Ağustos 2011, 00:55
SPOR HABERLERi
0 Yorum
Bu haber 3848 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un, 2020 Olimpiyatları'na adaylığını açıklayarak, "Bugün her biri birbirinden görkemli spor tesislerimizle olimpiyatlara adayız" dedi.

 

 İstanbul'un, 2020 Olimpiyatları'na adaylığını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eksikliklerimizi süratle giderebilecek imkanlara sahibiz" dedi.


İstanbul'un adaylığını açıklayan Erdoğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özellikle yabancı basın mensuplarının soru yönelttiği Erdoğan bir soru üzerine, İstanbul'un olimpiyatlara hazır olduğunu söyledi. Sadece İstanbul'da, dünya standartlarında hatta standardın üzerinde stadyumlar ve spor kompleksleri olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, "Altyapı hazır diyebileceğimiz bir konumda, üst yapı konusunda da eksikliklerimiz rahatlıkla bitirebileceğimiz yatırımlardır. Bunlar bizim için
bir sorun oluşturmuyor. Makette de bunları göstermemize gerek yok. Eksikliklerimizi süratle giderebilecek imkanlara sahibiz.

 

Ulaşım noktasında da raylı sistem zaten merkezlere kadar artık geliyor. 2 yıl içinde raylı sistem noktasındaki sıkıntılarımızı tamamen gidermiş oluyoruz. Özel kanun çıkarıyoruz. Özel kanunla da bu konuda yetkilendirme yapıyoruz. Özel kanun çıkarmak suretiyle yetkilendirmeleri yapacağız. İhaleler bazında, gerek yatırımların süratle yapımında herhangi bir sıkıntı, gecikme olmasın diye" dedi.


Erdoğan, olimpiyatları ikinci kez aynı ülkeye vermenin adil bir davranış olmadığını söyledi.


"2020 yılında yapılacak futbol şampiyonasına neden teklif vermediniz de olimpiyatlara teklif verdiniz?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "Bunların mukayesesini yapmıyorum. Her ikisi farklı şeyler. Biz orada da adaylığımızı sürdürürüz, olimpiyat oyunlarında da adaylığımızı sürdürürüz. Bunlardan hangisi Türkiye'ye verilir bilemem ama biz her ikisini de yapmaya hazır bir ülkeyiz" diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar bu tür organizasyonları bizzat takip ettiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte de bizzat işin içinde olacağını ifade eden Erdoğan, "Zaten eğer bu işi bir başbakan, bir cumhurbaşkanı düzeyinde takip etmezseniz, bu da gerçekten karşı taraftan da alıcı bulmuyor. Bu, değer verdiğinizin ifadesi oluyor" açıklamasında bulundu.


Erdoğan, ayrılacak bütçeye ilişkin henüz net bir ifade kullanılamayacağını söyledi. Türkiye'nin, olimpiyatın ruhunu yakalamış bir ülke olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, "Bütçe konusunda herhangi bir sıkıntı yok, ne gerekiyorsa yapılacaktır" açıklamasında bulundu.


Erdoğan, Türkiye'nin İspanya ile başlattığı Medeniyetler İttifakı sürecini hatırlatarak, "Örneğin terörün dini, dili, milleti, milliyeti, vatanı yok. Buna karşı bir barış ve dayanışmanın oluşması lazım. Spor bu noktada en önemli başlıklardan bir tanesi. Bizler Türkiye olarak İspanya ile başlattığımız medeniyetler ittifakı süreci içinde sporu en önemli bir kalem olarak düşünüyoruz. Şu ana kadar olimpiyatları üstlenen ülkeler içerisinde nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülke daha olmadı. Olimpiyatların
Türkiye'ye verilmesi anlamlı olacaktır" dedi.

iha

YOZGATIN SESi

Bu haber 3848 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

SPOR HABERLERi  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Sorgun Belediyespor...

Sorgun Belediyespor... Yozgatı Bölgesel Amatör Ligi 4.grupta temsil edecek olan Sorgun Belediyespor, Nevşehir kampında yaptığı hazırlık ma...

Sorgun Belediyesporun rakipleri belli oldu

Sorgun Belediyesporun rakipleri belli oldu Yozgat'ı Bölgesel Amatör Liginde (BAL) temsil edecek olan Sorgun Belediyespor'un rakipleri belli oldu.

Beşiktaşa Müthiş Golcü!

Beşiktaşa Müthiş Golcü! Siyah-Beyazlılar, İtalyan forvetin peşinde...

Güreşte Altın Kazandık

Güreşte Altın Kazandık 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 120 kiloda Rıza Kayaalp, Kübalı rakibini yenerek altın madaly...

İşte UEFAnın F.Bahçeyi Yakan Mektubu

İşte UEFAnın F.Bahçeyi Yakan Mektubu UEFA, Fenerbahçenin şike yaptığı kanatine vardı. Ve bir mektup yazarak cezalar konusunda TFFyi uyardı. Federasyon d...

TFFden iki önemli değişiklik

TFFden iki önemli değişiklik TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Süper Ligde talimatlarda iki önemli değişikliğe gidildiğini açıkladı.

Rus uzmandan Türkiye analizi

Rus uzmandan Türkiye analizi Rus spor basınından şike yorumu: Türkleri kıskanıyoruz....

Chelsea den Arda ya akıllara zarar teklif!

Chelsea den Arda ya akıllara zarar teklif! Transferde bombaları patlatmaya hazırlanan Galatasaray a Chelsea den çılgın teklif!

Fener ve G.Saray a darbe

Fener ve G.Saray a darbe İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, transferde hem Galatasaray a hem de Fenerbahçe ye darbe vurmay...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.