YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Yozgat Saraykent te Projeye ortak aranıyor

Yozgat Saraykent te Projeye ortak aranıyor
08 Mart 2011, 05:15
Saraykent
1 Yorum
Bu haber 5941 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Yozgat'ın Saraykent İlçe Belediye Başkanı İdris Ögel, ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak 15 Milyon liralık termal tesis projesi hazırladıklarını ve bu projeye ortak aradıklarını söyledi.

Saraykent İlçe Belediye Başkanı İdris Ögel, ilçeye 15 kilometre mesafede 72 derece sıcaklığında ve 42 litre/sn debisinde sıcak su bulunduğunu belirterek, bu suyu ekonomiye kazandırmak için çalışma yaptıklarını kaydetti. Belediye olarak 15 Milyon liralık bir proje hazırlattıklarını belirten Belediye Başkanı Ögel, "Bu proje belediyemizin gücünü aştığı için ortak arıyoruz. Projemizin 20 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Erkekler için büyük havuzu, buhar banyosu, Türk hamamı, restoran, kafeterya ve ayrısa 55 metrekare 250 adet apart düşünüyoruz. Sıcak suyun ilçeye uzaklığı 15 kilometre ancak geliştirilen sistem ile fazla bir ısı kaybı olmadan bu suyu ilçemize getirebiliyoruz. Su sıcaklığının da yüksek olması ısı kaybını fazla etkilemiyor" dedi.

Özellikle Avrupa ülkelerinin termal kaynaklara önem verdiklerini ve termal kaynakları çok iyi kullandıklarını ifade eden Başkan Ögel, "Almanya ve Fransa gibi ülkelerdeki yatırımcıları bu proje için ortaklık teklimiz var. Yurt içinden de yatırımcılara yine yatırım için çağrı yapıyoruz. İlçemize gelecek olan tüm yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Proje için ortak bulunamazsa, Sarayken İlçe Özel İdaresi, Dedefakılı, Ozan, Çiçekli Belde belediyeleri ve Saraykent Belediyesi ortaklığı ile bu projeyi tamamlamayı planladıklarını belirten Ögel, "Bu proje ile alakalı olarak bir şirket kurup, bu şirket aracılığıyla projeyi tamamlamak istiyoruz. Bu proje hayata geçirilirse, ilçemiz sosyal ve ekonomik anlamda hızlı bir gelişme yakalayacaktır" diye konuştu.
YOZGATIN SESi

Bu haber 5941 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Saraykent  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Yozgat Saraykentte Otomobiller kafa kafaya...

Yozgat Saraykentte Otomobiller kafa kafaya... Yozgatın Saraykent ilçesine meydana gelen trafik kazasında 10 kişi yaralandı.

Sır intihar!

Sır intihar! Saraykent ilçesi Dedefakılı Kasabasında yaşayan 56 yaşındaki Sakine Demirboğa yaşadığı evin bahçesindeki bir ağaca ...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.